Reiki

Mijn eerste kennismaking met Reiki was eind 1997. Een van mijn konijnen was ziek, had erge pijn en was behoorlijk in paniek. Een kennis van me behandelde hem met rescue, een Bach remedie en gaf hem Reiki. In een ½ uur tijd veranderde Lobje weer in zijn eigen rustige en vrolijke “ik”. Ik vond het heel wonderlijk om mee te maken. En ik wilde dan niets liever dan ook te leren om Reiki te geven. Een paar maanden later werd ik ingewijd in de 1e graad Reiki. En later volgde de inwijding in de 2e graad van Reiki.
Jarenlang heb ik heel veel Reiki aan mijn huisdieren gegeven. En soms, als dat zo uitkwam,  gaf ik Reiki aan familie en vrienden. Totaal behandelingen gaf ik toen heel weinig. Dat kwam pas toen ik met Aurahealingen begon en ontdekte hoe mooi die twee behandelmethoden elkaar aanvullen. Regelmatig gebruik ik Reiki energie bij AuraTouch®behandelingen.

Reiki bestaat al duizenden jaren. Maar toch is het zo dat niet iedereen weet wat Reiki is. Laatst nog sprak ik met iemand die nog nooit van Reiki had gehoord. Aan de andere kant zijn er, als het zo toevallig in een  gesprek aan de orde komt, ook heel veel mensen die met Reiki bekend zijn.

Het woord Reiki draagt 2 betekenissen in zich: Rei – wat universeel, onbegrensd betekent en Ki: wat levenskracht betekent. Reiki is dus universele, onbegrensde levenskracht. Ieder levend wezen op aarde heeft levenskracht nodig om te kunnen bestaan. Hier op aarde worden we omgeven door die levenskracht. Als je wezen in balans is, ben je in staat om de benodigde levenskracht in je op te nemen. Soms zijn er tijden dat die levenskracht niet in voldoende mate bij je kan binnenkomen. Ergens zijn blokkades ontstaan die verhinderen dat  de doorstroom van de levensenergie optimaal is. Die kunnen van fysieke of psychische aard zijn. Om die blokkades te behandelen geeft een Reiki behandelaar de energie die ons allen omringt via de handen door. De Reiki energie die wordt doorgegeven is een spirituele energie die zijn eigen weg gaat en die niet te beïnvloeden is door wil of geest. En het mooie is dat Reiki voor de ontvanger doet waar op dat moment het meeste behoefte aan is.
Het kan zijn dat je nog geen goed beeld hebt van wat Reiki nu precies is. De essentie van Reiki is ook moeilijk uit te leggen. Eigenlijk  geldt voor Reiki dat de beste manier om er achter te komen wat een Reiki behandeling voor jou doet, is deze zelf te ervaren. Dat is namelijk heel persoonlijk. Als aan een groep mensen, die allemaal ervaring hebben met Reiki, wordt gevraagd wat het voor hen betekent, krijg je van bijna iedereen een ander antwoord.
Reiki kan ontspanning geven bij stress. Of je laten beseffen wat de oorzaak is van bepaald handelen waardoor lichamelijke klachten verdwijnen.
En voor mij  geldt dat ik heel vrolijk word van het geven van een totale Reiki behandeling!

Binnenkort start ik met de HBO Reiki Practitioner Opleiding bij het Nederlof Reiki Instituut.